Overleggen met Monique?

Veel stressvolle feestdagen

Veel stressvolle feestdagen

Zo Sinterklaas is weer vertrokken… Als kind had ik stress want ik had echt wel een keer iets stouts gedaan. Mee in die zak mee naar Spanje vond ik een heel stressvol idee. En dan ben je zeven of acht jaar en ineens een illusie armer… De stress komt weer op het moment dat je zelf kleine kinderen hebt. Prachtig feest maar man, oh man, de druk is hoog. En dan komt de rest van December…

Kerst staat weer voor de deur. De lampjes verschijnen in de bomen en in huizen en de feestdagen worden verdeeld. Tegenwoordig niet meer zo makkelijk als vroeger door de vele samengestelde gezinnen. Bonus-ouders en opa’s en oma’s, schoonfamilies en misschien nog wel een eenzame oude tante of buurman. Ook hier is de druk hoog, want welke keuze maak je dit jaar en wat zet je op tafel?

Het gaat allemaal over verwachtingen

Zowel Sinterklaas als Kerst gaat over verwachtingen. Het gaat over sociale systemen die soms best complex zijn. En hoe doe je dat samen? Ieder mens heeft zo zijn behoeften en verwachtingen. Die gaan niet alleen over jezelf maar ook over de ander. Wat verwacht jij eigenlijk van de mensen om jou heen? Heb je je eigen behoeften helder? En bespreek je die dan ook zodat jij de beste kant van jezelf kunt laten zien?

Naast deze feestdrukte, is het ook druk op het werk. Op de een of andere manier trappen we er ieder jaar weer in… Alsof de wereld helemaal opnieuw begint op één januari. Laat me duidelijk zijn, dat is niet zo. Mensen zijn druk met afronden van projecten, nog even budget opmaken of toch nog even die bespreking doen. Teams staan onder hoge spanning om alles weer voor elkaar te krijgen. Dat geeft gedoe… en stress… en die stress kun je nou net helemaal niet gebruiken.

Omgaan met behoeften en stress

Leren omgaan met je behoeften en je stress gedrag is de kern van onze Birkman programma’s. Je leert strategieën aan hoe je omgaat met jouw stress gedrag én wat je eraan kunt doen om het te voorkomen. Birkman geeft teams een enorme boost om elkaar beter te begrijpen en in 2023, stress vrij, écht samen te werken. Meer informatie over dit programma
Veel stressvolle feestdagen. Zorg dat je geen illusie armer wordt en opnieuw moet starten! Dus maak tijd voor reflectie en start het échte gesprek. Thuis of op je werk. Veel stressvrije feestdagen!

PS:
echt waarmaken maakt veranderen mogelijk voor iedereen (en misschien zelfs ook nog leuker). Wil je het in 2023 écht anders gaan doen en nog beter samenwerken? Bel ons gerust voor meer info over onze teamprogramma’s: 020 218 52 18. Of mail ons: info@echtwaarmaken.nl. 

Birkman @work, maak kennis met Monique van den Heuvel  

 

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.