Overleggen met Monique?

Wil jij ook scharrelruimte voor collega’s creëren?

De afgelopen jaren zijn veel organisaties, van groot tot klein, naar binnen gekeerd en steeds meer op resultaat gaan sturen. Vaak is dit geen bewuste keuze geweest, maar hebben deze organisaties te maken gehad met enorme groei, externe ontwikkelingen of bezuinigingen. Veel organisaties werken daardoor niet meer klantgedreven, maar zijn gaan sturen op interne processen en procedures. Ze zijn gaan sturen op uren, doorlooptijden, omzet of kosten. Vooral op de keiharde feiten en niet op de behoefte van
klanten en collega’s. Gelukkig zien we bij Echt Waarmaken dat steeds meer organisaties een omslag maken. Dat steeds meer organisaties inzien dat niet cijfers, maar gedrag het verschil maken.

Scharrelruimte creëren

Wij helpen bedrijven met de blik naar buiten. Wij zorgen ervoor dat organisaties de wereld zien door de ogen van de klant en zorgen dat collega’s de ruimte en middelen krijgen om echt klantgedreven aan het werk te gaan.

Een van de manieren waarop we dat doen, is scharrelen. Bij het woord scharrelen ziet de een kippen voor zich, de ander varkens en weer een ander denkt aan een open relatie…Wij zien vooral tevreden collega’s als we denken aan scharrelen. Onze inspiratie komt daarentegen wel bij dieren vandaan.

Want heb je wel eens goed naar een groep varkens gekeken? Hoe deze dieren lekker kunnen scharrelen, op zoek naar een lekker hapje en een fijne plek. Ondanks dat het vol of druk is, gaan deze dieren lekker hun eigen gang. Ze bewegen zich in de groep op zoek naar de beste en fijnste plekjes voor zichzelf. Wij helpen bedrijven met het creëren van die scharrelruimte voor collega’s. Zodat iedereen op een plek zit waar hij of zij zich fijn voelt, het beste uit zichzelf kan halen en zich onderdeel voelt van de groep en van het team. Kunnen scharrelen zorgt ervoor dat je als team kunt zorgen voor het optimale resultaat voor de klant en voor de organisatie!

Wederzijds vertrouwen

Scharrelruimte voor collega’s creëren is niet altijd gemakkelijk. Dat betekent dat de directie met vertrouwen naar collega’s of een afdeling moet kijken. Niet door te sturen van bovenaf, maar door een koers te bepalen en daarna collega’s ruimte te geven.

In ons vorige blog hebben we het hier al kort over gehad. Het wederzijdse vertrouwen dat er moet zijn tussen de directie en collega’s. Dit is de scharrelruimte die je met elkaar moet bepalen. Scharrelruimte betekent ruimte krijgen, vinden en nemen om binnen de koers van het bedrijf een fijn plekje te vinden. Scharrelruimte betekent dat jouw collega’s werk doen waar ze energie van krijgen en waardoor een glimlach op hun gezicht verschijnt. Op deze manier kunnen jouw collega’s de ruimte vinden om zelf initiatieven te ontplooien en echt klantgedreven aan het werk te gaan.

Verkeerde kant op scharrelen?

Soms scharrelen collega’s even de verkeerde kant op, dit is geen reden tot paniek. Samen kun je opnieuw de scharrelruimte bepalen of nog eens goed naar de koers kijken. En soms betekent dit zelfs dat jullie zojuist meer ruimte en mogelijkheden hebben ontdekt.

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.