Overleggen met Monique?

‘We gaan voor een 9+ en dat begint bij het MT’, Marlies Vlek, directeur van Landgoed De Holtweijde

‘Vanaf 2007 zijn Marcel en ik, samen met onze compagnon, de trotse eigenaren van Landgoed de Holtweijde. In 2009 sloeg de recessie toe. In die 7 jaar die volgden hebben we keihard met elkaar gewerkt om te ‘overleven’. Vanaf 2016 is het tij gekeerd en realiseren we al 4 jaar achter elkaar een explosieve groei. Het gasten aantal is in 2019 bijna verdubbeld ten opzichte van 2015 (17.000 gasten versus 31.500 gasten). De doelgroep is veel breder geworden, meer typen gasten, ander boekingsgedrag etc. Dit alles met elkaar heeft natuurlijk een gigantische impact op ons team.’ Aan het woord is Marlies Vlek, directeur van Landgoed De Holtweijde, een bedrijf dat onverminderd meespeelt in de top 10 van de Nederlandse hotellerie.

Bedrijfsgroei is medewerkersgroei

Marlies vervolgt: ‘Onze missie is om onze gasten dolgelukkig te maken. In klantbeleving scoorden wij gemiddeld een 9 min: dat is natuurlijk een prachtig cijfer. Maar wij realiseerden ons ook dat het niet genoeg is om in de top tien te blijven en wij wilden graag onze medewerkers bewust maken van het belang van een 9+ . Een 9+ voegt voor gasten en medewerkers en bedrijf enorm veel extra’s toe op korte en lange termijn. Dus ontstond al snel de vraag hoe we er met elkaar voor konden zorgen dat we een 9+ cultuur ontwikkelden. Daar hoorden vragen bij als: Hoe zorgen we er nu voor dat we de verwachtingen overtreffen en een 9+ waardering scoren? Want daardoor kunnen we blijven groeien als bedrijf en daarmee ook onze medewerkers. Wij realiseerden ons al snel dat we voor dit traject hulp van buiten nodig hadden. En toen was Echt Waarmaken snel gevonden.’

Concreet resultaat

‘Op aanbeveling van een relatie hebben we contact opgenomen met Echt Waarmaken. In ons kennismakingsgesprek met Monique bleek al snel dat, mede dankzij haar operationele ervaring in de Hotellerie, wij dezelfde taal spraken. Ze begreep precies waar we het over hadden en kwam al snel tot de kern. Het grootste voordeel: Monique had ervoor gekozen om in het voortraject samen met een collega 2 dagen mee te werken in onze operatie. Zo werkte Monique onder andere mee in de receptie en housekeeping en haar collega pakte het restaurant en de keuken op. Door de veldwerkdagen konden ze ons een spiegel voorhouden en de sterke en zwakke punten goed benoemen. Dit was op een aantal vlakken behoorlijk confronterend voor ons managementteam, maar het raakte wél de kern’, aldus Marlies.

Begin bij de basis

‘Vervolgens hebben we er dankzij de feedback van Monique bewust voor gekozen om het traject een ander vervolg te geven dan we in eerste instantie hadden bedacht. Onder begeleiding van echt waarmaken hebben we ingezet op de ontwikkeling van het leiderschap binnen ons management team. Dit heeft ons veel gebracht. Zo hebben we meer inzicht in leiderschapsstijlen, zijn de afdelingshoofden dichter bij elkaar gekomen en zijn er goede en heldere afspraken gemaakt. En, heel belangrijk, we hebben het commitment met elkaar dat we echt voor die 9+ moeten gaan en dat alles begint bij het MT. De samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren. We hebben goede feedback gekregen en hebben dankzij Monique en haar collega’s een grote stap vooruit kunnen maken. We raden Echt Waarmaken zeker aan anderen aan’, besluit Marlies.

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.