Overleggen met Monique?

Je plannen maak je echt waar met doorzettingsvermogen, training en een goed verhaal

Stranden plannen bij jou ook omdat veranderen ongemakkelijk voelt?

Volgende week is het zover. We gaan de Weissensee schaatsen, de alternatieve Elfstedentocht. Wat ooit begon met een wild plan, gaan we voor de vijfde keer waarmaken. Dit plan is niet gestrand! Veel plannen stranden omdat veranderen ongemakkelijk voelt. Je plannen maak je écht waar met doorzettingsvermogen, training én een goed verhaal! Het gevoel van ongemak zal er zijn en mag je best omarmen. Ik vertel je graag hoe wij dat doen.

Het is bij ons niet de techniek die fantastisch is, het is een combinatie van doorzettingsvermogen én trainen. En natuurlijk het stoere verhaal en het gevoel van trots achteraf!

Dit jaar hebben we Joris de schaatsleraar. Eindelijk iemand die ons aanpakt. Hij schreeuwt ons door de bocht heen, roetsjt langs ons heen met aanwijzingen. Wij worden er blij van en tegelijk bedenk ik me wel dat het natuurlijk nooit écht beter gaat worden. Vorige keer vroeg Joris ons: “met welk been zet je eigenlijk de meeste kracht in de bocht?” Gelukkig heb je maar twee keuzes, deze werden dan ook beide benoemd. “links, want daarmee zet je de bocht in… nee rechts want daarmee zet je kracht…” Beide is waar. Beide benen dus. We werden spreekwoordelijk op het verkeerde been gezet.

En weer gingen we de bochten in. Voel het ongemak… voor de zoveelste keer aanwijzingen. Meer doorzakken, schuiner neerzetten, sneller, sneller.

Je plannen maak je écht waar met doorzettingsvermogen, trainen én een goed verhaal!

In bedrijven zie je ook vaak dat de ambitie wel helder is. Maar welk been is daar sterker? Welk been levert de meeste kracht? Op de lange termijn wordt het beeld van de ambitie wel vormgegeven, maar in hoeverre kun je dat op de kortere termijn écht waarmaken? Tekort aan personeel en andere resources zijn wellicht excuses. Maar als je je ambitie écht wilt waarmaken moet je met beide benen evenveel kracht leveren. De lange termijn en de kortere termijn zijn beide belangrijk. Op de korte termijn is doorzettingsvermogen en trainen het devies en het soms even niet weten is écht helemaal prima. Je kunt daarvoor een ‘Joris’ inhuren. Je plannen maak je écht waar met doorzettingsvermogen, trainen én een goed verhaal!

Wat ga jij doen om je plannen écht waar te maken? 
Meer weten over onze programma’s?PS 1
echt waarmaken maakt veranderen mogelijk voor iedereen, en wellicht zelfs een beetje leuker!  Wij geloven erin dat jouw organisatie bestaat uit experts. Wij helpen jouw organisatie graag om deze experts optimaal in te zetten om de lange termijn visie écht waar te maken. Wil je weten hoe? We vertellen je er graag over tijdens een geheel vrijblijvende kennismaking.


PS 2
Het boek ‘De Strategie van de Kreeft’ is een mooie basis voor veranderen. We geven het jou graag cadeau als we elkaar vrijblijvend vóór 28 februari 2023 ontmoeten. Tot snel.
Gratis consult én cadeau?

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.