Overleggen met Monique?

Gastvrijheid – welk beeld heb jij daarbij?

Met deze vraag gingen Erik van Straaten van het gastvrijheidsspel en ik het gesprek aan met tientallen bezoekers aan de Dag van de Gastvrijheid. Deze beurs in de Jaarbeurs werd bezocht door ca 700 zorg en facilitaire professionals.

Onze stand werd goed bezocht, er was immers iets te doen en te zien! Visueel aan de slag gaan, beeld geven aan gastvrijheid. Wanneer je mensen de vraag stelt: “welk beeld heb je bij gastvrijheid?” kiezen ze al snel een foto uit. De foto’s zijn heel verschillend, het biedt mensen de gelegenheid om te vertellen hoe zij het zien. Al snel kom je in een goed gesprek terecht en wordt gastvrij zijn al gauw niet meer als een bedreiging gezien, of als iets wat je er ook nog bij moet doen.

De 5 inzichten uit de vele reacties:

Warmte; liefdevolle aandacht geven, sfeer en gezelligheid.
Samen; samen met de cliënt, samen met je collega, samen met de bewoner zorgen voor een prettige en fijne omgeving. Je voelt je gewaardeerd, je mag er zijn.
Uitstraling; een glimlach, energieke open houding en gedrag, openstaan voor de ander. Je vragend en nieuwsgierig opstellen.
Passend; op maat gemaakt, als een warme jas… luisteren naar de werkelijke behoefte van de klant. De klant voelt zich gehoord en gezien!
Tijd; de tijd nemen voor elkaar. Wat je aandacht geeft groeit…
Als ik aan alle mensen terugdenk die ik heb gesproken zie ik vooral blije gezichten, mensen die openstaan voor vernieuwing. Ook mensen die direct reflecteren en ruimte ervaren. Gastvrijheid is een dankbaar thema, een thema dat zorgt voor verbinding en nieuwe energie. Het is niet nieuw… het eerste verhaal dat opgeschreven is ging over een herberg, een man, een zwangere vrouw en een ezel. Zij zochten en vonden onderdak… herkent u het?

GASTVRIJHEID IS NIET NIEUW, HET IS WEL VERNIEUWEND!

Wil jij meer weten? Klik hier om direct een afspraak te maken!

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.