Overleggen met Monique?

Gastvrijheid is besmettelijk

Hoe een hoog reproductiegetal ook positief kan zijn

Het R-getal moet naar 0… we horen het de politici en roergangers van Nederland zeggen. Ze buitelen over elkaar heen met stellingen en stevige uitspraken. Hartstikke belangrijk en ja; wat zijn we allemaal blij als Nederland weer een beetje open kan… want wat missen we contact met andere mensen. 

Wij mensen zijn van nature groepsdieren. Zo overleven we. Al vanaf ons prille begin als baby scannen we de omgeving af naar mensen. Voelen we ons veilig en beschermd? Horen we erbij? Onze zintuigen zijn er van nature op gericht om contact te maken. Ken je dat gevoel als er gevaar dreigt? Een enorme prikkel jaagt door je bloedvaten heen om je te waarschuwen. En je eerste impuls is? Voor iedereen is dat anders. Verschillende overlevingsmechanismen treden in werking. De een gaat rennen, terwijl de ander wegduikt of juist een aanvalshouding inneemt. Allemaal natuurlijk gedrag. 

Wat heeft dat gedrag met gastvrijheid te maken?

Werkelijk alles… van nature zorgen we graag voor anderen en zijn we graag in contact. Nu de horeca dicht is, veel mensen thuiswerken, we een avondklok hebben laten mensen hun overlevingsgedrag weer zien. We hebben minder contact, missen het contact, voelen ons niet gehoord en gezien en dat roept wellicht angst op. De een gaat rellen en de ander trekt zich terug. Zo gaat het nu eenmaal. Uit onderzoeken blijkt dat veel meer mensen zich eenzaam voelen.  

In de afgelopen jaren waarin we steden, ziekenhuizen, ouderenorganisaties, schoonmaakbedrijven, bouwbedrijven en vele andere organisaties ondersteund hebben met gastvrijheidsprogramma’s hebben we nooit zo stil gestaan bij de waarde van gastvrijheid.  

Gastvrijheid is het gevoel dat je welkom bent.
Gastvrijheid is een positieve beleving die je graag wilt navertellen.
Gastvrijheid is het gevoel van echt contact.
Gastvrijheid doe je samen.
Gastvrijheid is wederkerig; wat je geeft ontvang je terug!

Als Nederland straks weer opengaat, laten we dan goed voor elkaar zorgen in gastvrijheid. Iedereen mag er zijn, ook al ben je het niet altijd met elkaar eens. Ik stem voor een R+ waarde voor gastvrijheid. Zorg dat je er klaar voor bent met jouw mensen, we hebben het meer dan ooit nodig! 

Hoe jij jouw organisatie kunt besmetten met het gastvrijheidsvirus en een memorabele herinneringen creëert voor jouw klanten? We vertellen het je graag! Lees hier onze klantverhalen of neem direct contact op voor een (digitale) kop koffie!

 

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.