Overleggen met Monique?

Dit is het geheim van een goede relatie met je collega’s

Wanneer jij goed in je vel zit, omdat alles op rolletjes loopt dan ben je als vanzelf een prettig mens om bij in de buurt te zijn. Je kunt het ook omdraaien; als alles op rolletjes loopt, zit jij lekker in je vel! Wanneer je je beseft dat iedereen vanuit zijn eigen, specifieke manier naar de wereld kijkt, dan heb je goud in handen. De meeste mensen gaan er namelijk onbewust vanuit dat iedereen denkt zoals zij… En dat is de basis voor misverstanden in communicatieve zin.

Slim instrument

Met de Birkman-methode, die als zelfinzichtmethode succesvol wordt toegepast bij bedrijven, krijg je inzicht in de eigenschappen van mensen. De beproefde methodiek versterkt het menselijk kapitaal binnen organisaties. In gewoon Nederlands: het zet mensen in hun kracht van hun kruin tot de toppen van hun tenen, omdat het ze helpt om beter te communiceren en anders samen te werken.

Tegenover elkaar, toch begrip

Je kunt soms immers lijnrecht tegenover elkaar staan, maar als je beseft dat elk mens vanuit zijn eigen perspectief en competenties kijkt, dan komt er meer ruimte. Dat heeft ook te maken met aandacht hebben voor de ander en elkaar oprecht wíllen begrijpen. Er zijn nogal wat instrumenten, en de Birkman-manier is er daar één van. Wij gebruiken de methode vaak omdat deze vanuit een wetenschappelijke benadering inzicht biedt in 9 verschillende componenten van gedrag. En dat helpt dan weer om het unieke gedrag van individuen in verschillende situaties en bedrijfstakken te begrijpen. Op basis daarvan kunnen we concreet en gericht aan de slag om bedrijven en hun medewerkers te helpen om klantbeloften nog beter waar te maken.

Klantgerichte bouwprofessionals

In ons volgende blog meer over de manier waarop we bij een grote, landelijk opererende bouworganisatie hebben geholpen om de collega’s klantgerichter te laten samenwerken. Een hele uitdaging in een technische, praktisch ingestelde omgeving. Maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet. Meer over 2 weken.

Even sparren?

Neem contact op. We horen graag van je! Bel ons even of stuur een e-mail.

Blogs ontvangen?

Wil je regelmatig op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.